"Obezlik Anne Karnında Başlıyor" diyen Dr. Kadriye Uğurlu, Çocukların Kaderinin Anneye Bağlı Olduğunu Vurguladı

"Obezlik Anne Karnında Başlıyor" diyen Dr. Kadriye Uğurlu, Çocukların Kaderinin Anneye Bağlı Olduğunu Vurguladı

Hamileliğin ilk 3 ayında alınan kiloların bebeğe bir faydası olmadığı ve tamamen anneye kaldığı söylendi. Gebelik sürecindeki anne adaylarının normal şartlar altında 9 ile 12 kilo arasında kilo artışı yaşamaları gerektiği belirtildi..

Hamileliğin ilk 3 ayında alınan kiloların bebeğe bir faydası olmadığı ve tamamen anneye kaldığı söylendi. Gebelik sürecindeki anne adaylarının normal şartlar altında 9 ile 12 kilo arasında kilo artışı yaşamaları gerektiği belirtildi..

Günümüzde obezlik sorununun sağlık sorunu haline geldiğini ve kişilerdeki obezlik durumunun anne karnında başladığını belirten Aydın Liva Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Kadriye Uğurlu, hamile olan kadınların bilinçli beslenmesi gerektiğini söyledi. Hamile kalınan dönemden doğuma kadar olan süreç içerisinde bebeğin kaderinin anne adayları tarafından belirlendiğini söyleyen Kadriye Uğurlu; “Bebeğin ileride obez olma riskini anne karnında oluşturuyoruz. İlk yağ hücreleri anne karnında oluşuyor. Bunu tetikleyen besinler beyaz unun barındığı tüm gıdalar ve beyaz şeker. Bazı anne adayları hamileyim diye ne bulursa yiyor. Hamileliğin tadı çıkmalı fakat kesinlikle doğru beslenilmelidir. Aşırı beslenme hem anne adayı hem de çocuk için faydalı değil” diye konuştu.

Gebelik döneminde alınan kiloların genel olarak anne adaylarına kaldığını ve hamilelikteki ilk 3 ay içerisinde anne adaylarının aldığı kiloların bebeğe bir faydası olmadığını söyleyen Dr. Kadriye Uğurlu; “Normal beslenseniz de kilo alımı kişiden kişiye değişebilir. Ancak dengeli ve bilinçli beslenmek çok önemli. Gebelikten önceki beslenmeyle hamilelik sonrası beslenme arasında değişiklik elbette olacak. Bazı anne adayları hamile kaldığını öğrenir öğrenmez aşırı yemek yemeye başlıyor. Her şeyin normali güzeldir. Hamilelikte 4 besin grubunu arttırıyoruz. Birincisi kalsiyum. Sütten, yoğurttan veya peynirden hatta birçok yeşillikten kalsiyum alabiliyoruz. İkincisi protein, üçüncüsü demir ve dördüncüsü de Omega 3’tür. Tüm anne adaylarını doğal beslenmeye davet ediyoruz. Özellikle Aydın gibi bir ilde hanımlarımız ilimizin milli ürünü inciri bol bol tüketebilir” şeklinde konuştu.

Aydın Liva Hastanesinde hastalara yapılan uyarıların hamileler içinde yapıldığını söyleyen Uğurlu, “Üç Beyaz”’ dan uzak durulması gerektiğini söyledi. Dr. Kadriye Uğurlu; “Un, şeker ve tuz’un aşırısında normal yaşam koşullarında olduğu gibi hamilelik sürecinde de kaçınılmasını öneriyoruz. İlk yağ hücreleri anne karnında oluşuyor. Bunu tetikleyen besinlerin başında fazladan yediğimiz beyaz un ve beyaz şeker geliyor. Bu gıdaların tüketimi ne annenin ne de bebeğin beslenmesinde hiçbir işe yaramıyor. Bu iki besin öğesiyle beslenilen hamilelikte bebekler çok fazla yağ hücresi oluşturuyor. Basit şeker barındıran gıdalar yedikçe sizinle beraber bebek de insülin salgılıyor. Bu durumda ileride obezite ve şeker hastalığı riski ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle hamilelikte de dengeli beslenme anne kadar çocuk için de çok önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

 

hamilelik gebelik hamilelik anne adayları kilo obezite gebelik süreci hamilelikte alınan kilolar aydın liva hastanesi kadın hastalıkları doğum uzmanı kadriye uğurlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
11.5 milyon kişiye sicil affı müjdesi
11.5 milyon kişiye sicil affı müjdesi
Kayseri patlamasında otobüsteki sivil kimdi?
Kayseri patlamasında otobüsteki sivil kimdi?